Najboljši otroški vozički v letu 2024

Kot nova ali kmalu bodoča starša imate na seznamu veliko opravkov, med drugim tudi iskanje najboljšega vozička za svojega otroka.

Kako izbrati pravi otroški voziček?

Otroški voziček lahko postane vaš najboljši pomočnik. Predstavljajte si sprehod po mestu, ko vas ne skrbi gneča, ali pa izlet na Bled, ko se z vašim malčkom udobno sprehajate ob jezeru. A v poplavi različnih vozičkov je izbira lahko naporna in zahtevna. Ali iščete lahek voziček za hiter izlet ali morda vsestranski voziček, ki ponuja udobje, eleganco in funkcionalnost?

Naša priporočila za leto 2024

Na osnovi povratnih informacij številnih staršev in lastnih preizkusov smo za vas pripravili seznam 8 najboljših otroških vozičkov leta 2024. Zveza potrošnikov Slovenije redno ocenjuje otroške izdelke, da bi vam pomagala pri izbiri najboljšega. V zadnjih dveh letih smo pod drobnogled vzeli več kot 30 otroških vozičkov.

Kaj smo preizkusili?

Za vašega rastočega dojenčka želite najboljše. Zato smo se povezali s strokovnjaki za otroške izdelke in ocenjevali različne vrste vozičkov, kot so 2v1, 3v1 in vozički za tek. Upoštevali smo različne dejavnike: kako okreten je voziček, njegova stabilnost, enostavnost uporabe in prostor za shranjevanje.

Naš izbor najboljših

S svojim strokovnim znanjem in neposrednimi povratnimi informacijami od staršev, ki so vozičke dejansko uporabljali v vsakodnevnem življenju, smo pripravili seznam najboljših vsestranskih vozičkov. Te izbire so se izkazale za najboljše v svoji kategoriji.

 1. Otroški voziček Stokke Xplory X
 2. Joie® Otroški voziček Aeria™
 3. Nuna® Otroški voziček Demi™
 4. Cybex® Otroški voziček Priam™
 5. Maxi-Cosi® Otroški voziček Plaza™ Plus
 6. Mima® Otroški voziček Xari™
 7. Joolz® Otroški voziček Hub™
 8. UPPABaby® Vista™ V2 Otroški voziček

Na kaj morate biti pozorni pri izbiri otroškega vozička?

Ko pričakujeta dojenčka, je eden izmed glavnih nakupov zagotovo otroški voziček. Da pa bi izbrali tistega pravega, ki bo služil vsem potrebam in željam, je potrebno biti pozoren na številne lastnosti in funkcionalnosti. V nadaljevanju predstavljamo ključne točke, ki vam bodo pomagale pri odločitvi.

 • Kolesa: Pri otroških vozičkih je izbira koles ključnega pomena. Velika kolesa, napolnjena z zrakom, so idealna za dolge sprehode po naravnih poteh in razgibanem terenu. Po drugi strani pa so manjša kolesa bolj primerna za hitre mestne sprehode in položna tla.
 • Vzmetenje: Nič ni bolj pomembno kot udobje vašega otroka. Otroški vozički z dobrim vzmetenjem preprečujejo nepredvidljive sunke in tresljaje, kar je esencialno, saj so dojenčki, še posebej v prvih mesecih, zelo občutljivi.
 • Ogrodje vozička: Pri izbiri vozička je potrebno najti pravo ravnovesje med stabilnostjo in praktičnostjo. Težji otroški voziček bo stabilnejši, vendar bo težji za rokovanje. Preverite težo vozička in zložljivost, predvsem če ga nameravate pogosto prenašati v avtu.
 • Dimenzije zloženega vozička: Za tiste s manjšim avtomobilom je ta točka še posebej pomembna. Izmerite prostor v avtu in se prepričajte, da boste voziček lahko spravili noter, ne da bi se odpovedali drugemu prostoru.
 • Streha vozička: Poleti je zaščita pred soncem ključnega pomena. Streha z integriranim sistemom za zračenje in zadostno dolžino zagotavlja, da bo vaš dojenček vedno zaščiten. Izberite senčnike iz materialov, ki odsevajo sončne žarke in nudijo UVA in UVB zaščito. Tako boste prepričani, da sončni žarki ne bodo poškodovali občutljive kože vašega otroka.
 • Nastavljivi ročaji: Otroški vozički z nastavljivimi ročaji so idealni, če voziček uporabljata oba starša različne višine. Tako boste oba uživala v prijetni vožnji.
 • Vožnja v obe smeri: V prvih mesecih je pomembno, da lahko dojenčka vedno vidite. Otroški vozički, ki omogočajo prilagajanje smeri vožnje, so v tem obdobju idealni.
 • Nakupovalna košara: Vsak starš ve, kako hitro se lahko nakupe nabere. Prostorna košara je zato nepogrešljiva.
 • 5-točkovni varnostni pas: Pas naj zanesljivo zadrži otroka in prepreči morebitni padec.
 • Zavora: Sistem zavor mora biti enostaven za uporabo, hkrati pa dovolj močan, da varno zaustavi voziček.
 • Ogledalo: Nekateri starši cenijo možnost, da imajo na vozičku majhno ogledalo, s katerim lahko vidijo obraz otroka, ne da bi se morali nagniti čez voziček.
 • Prilagodljivost: Nekateri vozički se lahko prilagodijo rasti otroka ali celo omogočajo uporabo za dva otroka.
 • Pranje in čiščenje: Material, iz katerega je izdelan voziček, mora biti enostaven za čiščenje. Pomislite, kolikokrat se lahko razlije hrana, pijača ali se zgodi kaka druga nesreča.
 • Dodatki: Obstaja veliko dodatkov, ki jih lahko kupite za otroški voziček – od držal za stekleničke do zaščit pred dežjem ali komarji. Poglejte, kateri dodatki so na voljo za model vozička, ki ga nameravate kupiti.
 • Cena in garancija: Preglejte ceno vozička in primerjajte s podobnimi modeli. Preverite tudi dolžino garancijskega obdobja in kaj vse krije.
 • Ocene in mnenja drugih kupcev: Preden se odločite za nakup, preberite mnenja in ocene drugih staršev. Njihove izkušnje vam lahko pomagajo pri odločitvi.

Stokke Otroški voziček Xplory X (Signature črna)

Pri izbiri otroškega vozička je treba zagotoviti najboljše za vašega malčka. Voziček mora biti udoben, varen in praktičen. Z modelom XPLORY X SIGNATURE od priznane znamke Stokke® je zagotovljena vsestranska izkušnja za vsakega starša in otroka.

Značilnosti vozička:

 1. Material in dizajn: Voziček Xplory je del prestižne znamke Stokke, znan po svoji kakovosti in skandinavskem inovativnem dizajnu. Voziček je obogaten z zlato-črno barvno kombinacijo, kar mu daje edinstven in sodoben videz. Ne samo, da je to eden izmed najboljših otroških vozičkov na trgu, je tudi eleganten dodatek za vsakega starša.
 2. Funkcionalnost: Zračna strehica, vodoodporna košara in 360° vrtljiva kolesa z mehkim vzmetenjem zagotavljajo, da so vaši sprehodi sproščeni in zabavni v vseh vremenskih pogojih.
 3. Varnost: Z natančnim pristopom k varnosti, voziček Stokke® Xplory® X vključuje pettočkovne varnostne pasove, trdo školjko sedeža in plišasto podlogo za dodatno zaščito. Odsevna 360° zadrga omogoča odlično vidljivost tudi v temi.
 4. Prilagodljivost: Zahvaljujoč možnosti dodajanja košarice za novorojenčka je Xplory® X idealen otroški voziček od rojstva do teže 22 kg. Nastavljiva opora za noge in sedež zagotavljata udobje za vse starosti.
 5. Prenosljivost: Svoj kompaktni dizajn združuje z enostavnostjo zlaganja, zaradi česar je popoln za mestno življenje in potovanja.

Tehnične specifikacije:

 • Mere: 101 x 56 x 131 cm
 • Teža: 13,4 kg
 • Največja teža otroka: 22 kg
 • Namenska starost: Do 48 mesecev
 • Kolesa: Poliuretanska pena
 • Teža košarice: 4-5 kg
 • Nosilnost košare: 5 kg

V paketu je vključeno ogrodje s kolesi, športni del, košarica za novorojenčka, vložek za dojenčke, nakupovalna torba na okvirju in podloge za pas.

Če iščete najboljši otroški voziček za svojega malčka, je XPLORY X SIGNATURE prava izbira. Ta voziček ni samo funkcionalen, ampak tudi estetsko privlačen, zaradi česar bodo vaši sprehodi sproščeni in stilski.

Joie® Otroški voziček Aeria™ 3v1 (Signature Eclipse)

Odkrijte eleganco in funkcionalnost z Joie® Aeria™ Signature. Pustite se očarati premium materialom in zemeljskim barvam. Uživajte v udobju košare Ramble™ z vodoodbojno zaščitno strehico in priročnim notranjim predalčkom. Za brezskrbno vožnjo zagotovite svojemu novorojenčku ali dojenčku do 1. leta udobje z zanesljivo lupinico i-Snug™.

Značilnosti vozička:

 • Dobro povezani na vsakem koraku: Na vsakem koraku razvoja vašega otroka želite biti čim bližje njemu. Z Joie® novostjo, otroškim vozičkom Joie® Otroški voziček Aeria™, vam ni več potrebno sklepati kompromisov. Zahvaljujoč višji poziciji sedeža je otrok vedno na ravni oči, kar krepi njegovo samozavest in občutek varnosti, hkrati pa omogoča staršem, da so vedno blizu, ko jih otrok potrebuje.
 • Eleganca in funkcionalnost: Otroški voziček iz premium linije Joie® Signature poudarja kombinacijo elegance in praktičnosti. Prepoznavno trdno ogrodje v črni barvi z visokim sijajem, prefinjena tekstura, izbrane tkanine ter detajli iz usnja zagotavljajo, da boste s tem vozičkom pritegnili poglede kjerkoli.
 • Voziček za vsak teren: Za sprehode po mestu ali naravi, Joie® Otroški voziček Aeria™ je odgovor. PunctureProof™ gume s penastim polnilom, prilagodljivost sedeža in krmila ter zaščitna strehica UPF50+ so le nekatere izmed številnih lastnosti, ki omogočajo udobje tako otroku kot staršem.
 • Več kot le otroški voziček: Primeren za uporabo od rojstva naprej, Joie® Otroški voziček Aeria™ je prilagodljiv vsem vašim potrebam. S kombinacijo košare za novorojenčka Joie® Ramble™ in prvim otroškim avtosedežem, kot so lupinice Joie® Gemm™ ali Joie® i-Level™, je ta voziček popolna rešitev za vse vaše potrebe na poti.
 • Združeni kompaktnost in funkcionalnost: Iščete otroški voziček, ki nudi udobje, a hkrati zavzame malo prostora? Joie® Otroški voziček Aeria™ je odgovor. Enostavno zlaganje, samostojno stoji zložen in je primeren za shranjevanje v manjših prostorih. Ne glede na to, ali ste v mestu ali naravi, ta voziček je vedno z vami, omogoča dobro povezanost z otrokom in je vaš zvesti sopotnik na vsakem koraku.

Tehnične specifikacije:

 • Dimenzije vozička: 89,7 x 67,3 x 116,7 cm
 • Dimenzije zloženega vozička: 80 x 67,3 x 44 cm
 • Teža: 11,72 kg
 • Maksimalna teža obremenitve vozička: 22 kg
 • Dimenzije košare košare za novorojenčka: 83 x 43 x 59 cm
 • Teža košare za novorojenčka: 4,41 kg
 • Dimenzije avtosedeža: 65 x 43,5 x 57 cm
 • Teža avtosedeža: 3,25 kg

Z Otroškim vozičkom XPLORY X SIGNATURE boste zagotovili, da bo vaša izkušnja z otroškimi vozički resnično najboljša. Izberite kakovost, udobje in stil, vse v enem.

Nuna® Otroški voziček Demi™

Odkrijte nagrajeni otroški voziček Nuna® Demi™ Grow z izjemnimi lastnostmi, ki jih najdete le pri vrhunskih vozičkih, Nuna® Demi™ Grow prinaša All-season-seat – športni sedež primeren za vse letne čase z mrežastim zračenjem. Za dodatno zaščito vašega malčka je na voljo tudi Dream drape™ magnetna zavesica, ki ga ščiti pred vsemi zunanjimi vplivi.

Značilnosti vozička:

 • Prestižne nagrade: Otroški voziček Nuna® Demi™ Grow ni le eden izmed otroških vozičkov, ampak je bil prepoznan kot najboljši v svoji kategoriji. Ob njegovi predstavitvi na globalnem tržišču je bil nagrajen s prestižno oblikovalsko nagrado Red Dot Award, ki je že več kot 60 let sinonim za odličnost v oblikovanju. Leta 2018 je voziček Nuna® Demi™ Grow osvojil naziv Red Dot Award 2018: Best of the Best, kar potrjuje njegovo inovativnost in unikatnost.
 • Tehnične podrobnosti in uporaba: Otroški voziček Nuna® Demi™ Grow je izjemno vsestranski. Od 6. meseca starosti otroka pa vse do teže 15 kg (testirano do 20 kg!) je možna uporaba s športnim sedežem. Za novorojenčke pa je na voljo posebna košara, ki je dodatno na voljo za nakup. S pomočjo priloženih adapterjev lahko voziček enostavno prilagodite za uporabo z avtosedežem Nuna® Pipa™ /Arra™. S kar 33 različnimi konfiguracijami in možnostjo vožnje enega ali dveh otrok je voziček idealna izbira za večje družine ali tiste z majhno starostno razliko med otroki.
 • Dimenzije, teža in materiali: Voziček se ponaša z kompaktnimi dimenzijami, lahko težo in izjemno funkcionalnostjo. Zložen voziček samostojno stoji, kar olajša shranjevanje. Njegov udoben športni sedež je primeren za vse letne čase, saj je prilagodljiv z dodatnim oblazinjenjem za zimo in zračnostjo za vroče poletne dni. Tkanina, iz katere je izdelan, je iz vzdržljivih materialov, vključno z merino volno in Tencel™ liocelnimi vlakni.
 • Kolesa, vzmetenje in dodatki: S štirimi kolesi, možnostjo zaklepanja sprednjih koles in naprednim dvojnim vzmetenjem Dual suspension™ voziček zagotavlja gladko vožnjo po različnih terenih. V paketu z vozičkom so vključeni tudi številni dodatki, med drugim dežna zaščita, nakupovalna košara, zimsko pregrinjalo za športni sedež in blatniki za kolesa.
 • Testi in certifikati: Zanesljivost in varnost sta ključna. Otroški voziček Nuna® Demi™ Grow je v skladu z evropskim standardom EN 1888:2012 in dosega standarde kakovosti: ISO 14001, ISO 9001 in OHSAS 18001.

Ko govorimo o najboljših otroških vozičkih, je Nuna® Demi™ Grow nedvomno med njimi. Priznanja, funkcionalnost, dizajn in varnost ga postavljajo na vrh seznama za vse starše, ki želijo za svoje otroke le najboljše.

Cybex® Otroški voziček Priam™

Odkrijte razkošje v Cybex Priam 2.0, vozičku, ki navdušuje z briljantno preprostostjo, funkcionalnostjo in estetiko. Ta voziček je oblikovan za današnje dinamično življenje! Njegov inovativni potovalni sistem 4 v 1 se prilagaja vašim potrebam, z možnostjo dodajanja različnih dodatkov za maksimalno mobilnost. Ne glede na to, ali potrebujete prenosno košaro LUX, košaro LITE ali otroški avtosedež CYBEX, je Priam prava izbira.

Značilnosti vozička:

 • Eleganca in funkcionalnost v enem: Cybex Priam 2.0 je nova generacija otroških vozičkov, ki združuje razkošje z praktičnostjo. Ta voziček je zasnovan z mislijo na briljantno preprostost, funkcionalnost in estetiko. Vsaka njegova lastnost je prilagojena današnjim izzivom mobilnega življenja.
 • Popolna prilagodljivost: Z vključitvijo novega 4-v-1 potovalnega sistema, Priam ponuja vrsto prilagodljivih možnosti. Poleg možnosti dodajanja nove prenosne košare LUX ali košare LITE, je voziček združljiv tudi z nagrajenimi otroškimi avto sedeži CYBEX. Ko otrok raste, Priam postane idealen športni voziček, ki se lahko uporablja v različnih položajih.
 • Edinstven sedežni sistem: Priamov sedež prinaša vrsto inovacij. Ne le da ima vgrajeno zaščito pred soncem z UPF50+, ampak tudi zračni vložek, ki omogoča kroženje zraka. Nastavljiv je v štiri položaje, vključno z popolnoma ležečim, in je postavljen na idealno višino za jedilne mize.
 • Inovativne lastnosti za vaše udobje: Priam je opremljen z enoročnim zlaganjem in nagibom, omogoča pa tudi enostavno prilagajanje sedežne enote. Z izjemno veliko XXL sončno strehico, vzmetenjem na vseh kolesih in dvokolesnim načinom voziček zagotavlja udobno vožnjo ne glede na teren. Dodatno poudarja njegovo praktičnost prostorna nakupovalna košara ter sedežna enota, ki je nastavljena na višino običajne mize.

Tehnične specifikacije:

 • Teža vozička: 12,9 kg
 • Nosilnost nakupovalne košare: 5 kg
 • Premer koles: spredaj 20 cm, zadaj 30 cm
 • Velikost zloženega vozička: 85 x 51,5 x 31,5 cm

Stilski voziček Cybex e-Priam prinaša dodatne prednosti z vgrajenim električnim pogonom, ki vam omogoča gladko vožnjo na vseh terenih. Tako kot Priam, je tudi e-Priam primeren za uporabo od rojstva naprej, z vsemi značilnostmi originala, ki ga naredijo izjemnega.

Maxi-Cosi® Otroški voziček Plaza™ Plus

Otroški voziček Plaza + urban Comfort je zasnovan za funkcionalnost in udobje v mestnem okolju. Primeren je od rojstva otroka in omogoča enostavno ter udobno vožnjo. S prilagodljivim potovalnim sistemom 3 v 1 (v ceno vključena košara in voziček) je idealen za potovanja. Košara je primerna za dojenčke do 9 kg in z njeno prostorno vzmetnico nudi udobje postelje. Dodatno prezračevalno okno poskrbi za svež zrak.

Značilnosti vozička:

 • Starostni razpon: Plaza+ je zasnovan za vaše najmlajše. Od prvih dni rojstva pa vse do 4. leta otrokove starosti. Njegova prilagodljivost omogoča, da se preprosto preklaplja med nosilko in avtosedežem Maxi-Cosi, kar pomeni prilagodljivost in udobje na poti.
 • Enostavnost uporabe: Enoročna funkcija: Plaza+ je oblikovan tako, da ga lahko enostavno zložite ali razprete z eno roko – tudi ko v drugi roki držite svojega otroka.Magnetna zaponka: Njegova inovativna zaponka s magneti omogoča, da ste vedno hitro in varno pripravljeni na pot.Ergonomska zasnova: Višja nosilna posteljica in položaj sedeža pripomoreta k prijaznosti do hrbta staršev.
 • Udobne lastnosti: Najboljši otroški voziček mora biti udoben. Plaza+ je opremljen z mehko in prostorno vzmetnico, ki zagotavlja popolno udobje vašemu malčku. Njegovo prezračevalno okno zagotavlja svež dotok zraka, kar je še posebej pomembno v vročih poletnih dneh.
 • Narejen za mestno življenje: Vrhunsko vzmetenje: S 4-kolesnim vzmetenjem in blažilniki Xtrail se voziček odlično prilagaja tudi najzahtevnejšim mestnim terenom.
 • Za mestne avanture: Plaza+ je vaš zvesti sopotnik na vseh sprehodih, ne glede na to, ali je voziček v načinu nosilke, avtosedeža ali otroškega sedeža.

Tehnične specifikacije:

 • Dimenzije vozička: 88 x 51 x 33 cm
 • Dimenzije zloženega vozička brez koles: 88 x 51 x 33 cm
 • Teža vozička s sedežno enoto: 15,3 kg
 • Dimenzije košare za novorojenčka Lux Cot: 86 x 46 x 62 cm
 • Teža košare za novorojenčka Lux Cot: 4,9 kg
 • Nosilnost vozička: 22 kg
 • Nosilnost nakupovalne košare: 5 kg
 • Premer koles spredaj: 20 cm
 • Premer koles zadaj: 30 cm

Izberite otroški voziček Plaza+ in se prepričajte, zakaj ga številni opisujejo kot najboljši otroški voziček na tržišču. Z Maxi-Cosi zagotavljamo kakovost, ki presega pričakovanja in omogoča brezskrbne sprehode.

Mima® Otroški voziček Xari™

Otroški voziček Mima Xari, s patentiranim mima sistemom, omogoča uporabo kot košara za novorojenčka ali kot športni voziček. Njegova edinstvenost je v tem, da košarico za novorojenčka lahko shranite znotraj športnega sedeža, kar odpravlja potrebo po dodatnih delih, kar je običajno pri drugih modelih.

Značilnosti vozička:

 • Možnost uporabe: Za starše, ki iščejo najboljši otroški voziček, ki je prilagodljiv in trajnosten, je otroški voziček Mima Xari prava izbira. S patentiranim Mima sistemom lahko voziček uporabljate kot košaro za novorojenčka ali kot športni voziček. Domiselno skrite zadrge omogočajo enostavno preoblikovanje košarice za novorojenčka v športni del in obratno. Poleg tega lahko voziček prilagodite tako, da otrok gleda v smer vožnje ali obratno, kar zagotavlja prilagodljivost glede na vaše potrebe.
 • Glavne značilnosti: Otroški vozički Mima Xari so oblikovani z mislijo na rast otroka. Ta kompakten voziček se ponaša z nastavljivim, elegantnim dizajnom, ki zagotavlja gladko in udobno vožnjo. Izdelan iz inovativnega EVA materiala, je voziček ne samo odporen, ampak tudi izjemno enostaven za čiščenje. Komplet vključuje številne dodatke, kot so strešica, dežna prevleka, previjalna podlaga, ogrodje in športni del, ki se enostavno spremeni v košarico za novorojenčka. Poleg tega je na voljo tudi širok izbor koristnih dodatkov, ki dodajo vrednost in funkcionalnost vozičku.
 • Lastnosti: Poleg osnovnih funkcij ponuja otroški voziček Mima Xari še številne dodatne lastnosti, kot so enostavno zlaganje z eno roko, nastavljiv položaj strehice, nastavljiva višina ročaja za potiskanje in nastavljiv položaj naslonjala za nogice. Voziček je opremljen tudi z varnostnimi standardi, kot je certifikat BS EN 1888, in vključuje 2 leti garancije proizvajalca Mima.

Tehnične specifikacije:

 • Teža podvozja: 9,2 kg,
 • Teža okvirja s kolesi in nakupovalno košaro na dnu vozička: 11,7 kg,
 • Dimenzije odprtega otroškega vozička (dolžina x širina): 87×61 cm,
 • Dimenzije zloženega otroškega vozička s kolesi (dolžina x širina x višina): 89 x 61 x 42 cm in
 • Dimenzije zloženega otroškega vozička brez koles (dolžina x širina x višina): 89 x 52 x 42 cm.

Otroški voziček Mima Xari predstavlja popolno združitev funkcionalnosti, stila in inovacij, zaradi česar je eden najboljših otroških vozičkov na tržišču. Izberite ga, če želite otroški voziček, ki ne samo izpolnjuje, ampak presega vaša pričakovanja.

Joolz® Otroški voziček Hub™

Otroški voziček Joolz Hub+ je idealen za urbano okolje, saj je opremljen z vrhunskim vzmetenjem in je primeren za otroke od 6 mesecev do 4 let oziroma do 22 kg. Nudi LED osvetlitev, 5-točkovni varnostni pas, veliko streho in prostorno košaro. Sedež, ki ga lahko obrnete v dveh smereh, zagotavlja udobje in različne položaje za otroka. Dodaten plus je njegova ekološka zasnova, saj je delno izdelan iz recikliranih plastenk.

Značilnosti vozička:

 • Urbano življenje v stilu: Otroški voziček Joolz Hub+ s športnim sedežem je bil skrbno oblikovan z mislijo na sodobne starše, ki živijo hitro tempo v urbanem okolju. Predstavlja optimalno kombinacijo elegance, funkcionalnosti in trajnosti.
 • Zasnovan za mestno raziskovanje: Premišljeno zasnovan sedež zagotavlja otroku maksimalno udobje, ne glede na to, ali dremajo ali radovedno opazujejo mestno vrvež. Sedež lahko enostavno namestite v dveh smereh, kar omogoča otroku različne poglede – bodisi na dogajanje pred njim ali pa na starše.
 • Eko-prijazna izbira: Joolz se je odločil za korak naprej v skrbi za naš planet. Del vozička je izdelan iz recikliranih plastenk, kar poudarja njegovo zavezanost k trajnosti.
 • Eleganca na kolesih: Ozka zasnova vozička omogoča spretno manevriranje skozi obljudene mestne ulice. Kljub svoji kompaktnosti je ta otroški voziček opremljen z vsem potrebnim za varno in udobno vožnjo – od naprednega vzmetenja do LED osvetlitve za večerne sprehode.
 • Praktičnost na prvem mestu: Zahvaljujoč inovativnemu sistemu Fold&Go lahko voziček hitro zložite in ga prenašate z lahkoto. Tako je shranjevanje enostavno tudi v najmanjših mestnih stanovanjih.
 • Zaščita in udobje v enem: Voziček ponuja visoko zaščito pred soncem UPF50+ in vetrom zahvaljujoč XXL strehi. Njegov vgrajen prezračevalnik je idealen za tople poletne dni, LED luči pa zagotavljajo dodatno varnost na nočnih sprehodih.

Tehnične specifikacije:

 • Dolžina (razstavljen): 86 – 97 cm
 • Širina: 53 cm
 • Višina (razstavljen): 95 – 105 cm
 • Teža sedeža: 4,3 kg
 • Nakupovalna košarica: 18 l
 • Min. starost otroka: 6 mesecev

Joolz Hub+ s športnim sedežem je nedvomno eden izmed najboljših otroških vozičkov na trgu. Njegova večfunkcionalnost, elegantna zasnova in trajnostna izbira materialov ga uvrščajo na vrh seznama za vse urbaniste, ki iščejo popolno kombinacijo stila in funkcionalnosti.

UPPABaby® Vista™ V2 Otroški voziček

Združuje vse, kar boste potrebovali za svojega otroka, od prvega diha pa vse do njegovih prvih korakov. Dizajn vozička omogoča številne nastavitve, ki bodo staršem olajšale vsakodnevno soočanje z različnimi izzivi. S to popolno kombinacijo trpežnosti, sodobnosti in estetike je otroški voziček UPPABaby® Vista™ V2 idealna izbira za sodobne družine.

Značilnosti vozička:

 • Raztegljiva strehica z ZF 50+: Ta prilagodljiva strehica zagotavlja optimalno UV zaščito za vašega otroka in raste skupaj z njim.
 • Teleskopski ročaj: Ne glede na vašo višino, ročaj vozička je prilagodljiv za vaše udobje.
 • Popolnoma prilagodljiv športni sedež: Sedež ponuja različne kotne nastavitve in smeri, ki jih lahko prilagodite glede na potrebe vašega otroka.
 • Velika košara za shranjevanje: Idealna za vse otroške potrebščine z enostavnim dostopom.
 • Samostojno stoji ko je zložen: Enostavno zlaganje v enem koraku, z možnostjo zlaganja z ali brez sedeža.
 • Nadgrajeno vzmetenje: Velika kolesa in mehkejše pnevmatike zagotavljajo mirno vožnjo po različnih terenih.
 • Razširljivost vozička: Eden največjih adutov tega otroškega vozička je njegova prilagodljivost. Oblikovan je tako, da raste skupaj z vašo družino. Lahko ga zelo enostavno nadgradite za vožnjo dveh ali celo treh otrok hkrati, zaradi česar je pogosta izbira družin z dvojčki.

Tehnične specifikacije:

 • Nezložen: 65,3 cm (Š) x 91,4 cm (D) x 100,3cm (V)
 • Zložen s pritrjenim sedežem: 65,3 cm (Š) x 44 cm (D) x 84,5cm (V)
 • Zložen brez sedeža: 65,3 cm (Š) x 33 cm (D) x 81,3(V)
 • Teža: Okvir + sedež: 12,4 kg, Okvir: 9,1 kg, Sedež: 3,3 kg, Košara: 4,0 kg
 • Košara: Do 9 kg ali do samostojnega dvigovanja otroka (kar nastopi prej)
 • Športni sedež: Za otroke od 6 mesecev do 22 kg

Otroški vozički so pomembna naložba za vsako družino. Pri izbiri najboljšega otroškega vozička je UPPABaby® Vista™ V2 odlična izbira, ki zagotavlja kombinacijo stila, funkcionalnosti in vzdržljivosti. Prepričajte se sami, zakaj je ta otroški voziček med najboljšimi otroškimi vozički na trgu.

Zaključek:

Nakup otroškega vozička je veliko več kot le izbira med lepimi dizajni in barvami. Gre za odločitev, ki bo močno vplivala na vaše vsakodnevno življenje z dojenčkom. Zato je pomembno, da izberete voziček, ki ne le ustreza vašim estetskim željam, ampak predvsem vašemu življenjskemu slogu in potrebam.

Čeprav je morda težko najti popolno razmerje med funkcionalnostjo in estetiko, vam naš vodič ponuja pregled najboljših vozičkov za leto 2023, ki bodo zadovoljili različne potrebe in želje. Vedno se spomnite, da je vaš otroški voziček podaljšek vašega doma na prostem – zato naj bo udoben, praktičen in seveda v stilu, ki vam je najbližje. Srečno pri izbiri in obilo nepozabnih sprehodov z vašim malčkom!

Pogosta vprašanja in odgovori:

Kateri so najbolj priljubljeni otroški vozički v letu 2023?

V letu 2023 so med najbolj priljubljenimi otroškimi vozički blagovne znamke Stokke Xplory X, Joie Aeria, Nuna Demi, Cybex Priam, Maxi-Cosi Plaza Plus, Mima Xari, Joolz Hub in UPPABaby Vista V2.

Kateri voziček je najboljši za mestne sprehode?

Za mestne sprehode so primerni lahkotni, okretni in kompaktni vozički. Med priljubljenimi v letu 2023 je Joolz Hub, ki je zasnovan za dinamično gibanje po mestnih ulicah.

Kakšni so glavni kriteriji za izbor dobrega otroškega vozička?

Kriteriji vključujejo varnostne standarde, uporabnost, prilagodljivost, velikost in težo vozička, kakovost materialov in cene.

Kako pomembno je vzmetenje pri otroškem vozičku?

Vzmetenje je ključnega pomena, še posebej, če nameravate voziček uporabljati na neurejenih poteh ali kamenčkastih površinah. Zagotavlja udobje za otroka in lažje upravljanje vozička.

Ali je cena vedno povezana s kakovostjo vozička?

Čeprav so dražji vozički pogosto izdelani iz kakovostnejših materialov in imajo več funkcij, ni nujno, da so vedno najboljša izbira za vsako družino. Pomembno je, da voziček ustreza vašim potrebam in proračunu.

Ali je mogoče nadgraditi voziček z dodatno opremo?

Da, mnogi vozički ponujajo dodatno opremo, kot so dežni plašči, senčniki, torbe in druge dodatke, ki jih je mogoče pritrditi na voziček za dodatno udobje in funkcionalnost.

Kako se odločiti med treh ali štirih kolesnimi vozički?

Otroški vozički s tremi kolesi so pogosto bolj okretni in primerni za tek ali neenakomerne terene, medtem ko so štiri-kolesniki bolj stabilni in primerni za mestne sprehode.

Kaj pomeni, če voziček ima zračne gume?

Zračne gume pomenijo, da so kolesa napolnjena z zrakom, kar zagotavlja boljše vzmetenje in udobje med vožnjo, vendar zahtevajo več vzdrževanja, saj se lahko preluknjajo.

Kakšna je razlika med poletnim in zimskim setom za voziček?

Poletni set običajno vključuje lahka in zračna tkanina ter senčnik, medtem ko zimski set vsebuje toplejše in vodoodporne materiale ter dodatno zaščito pred vetrom in mrazom.

Ali lahko na voziček pritrdim dodatne torbe ali košare?

Mnogi vozički omogočajo pritrditev dodatnih torb ali košar, vendar je pomembno, da ne prekoračite priporočene nosilnosti vozička.

So otroški vozički iz leta 2023 združljivi z vsemi avtosedeži?

Niso vsi vozički združljivi z vsemi avtosedeži. Vedno preverite specifikacije vozička in se prepričajte, da je združljiv z vašim avtosedežem.

Kako dolgo lahko uporabljam košaro za dojenčka na vozičku?

Košare za dojenčke so namenjene novorojenčkom in dojenčkom do približno 6 mesecev starosti, vendar je najbolje upoštevati priporočila proizvajalca in težo otroka. Ko dojenček samostojno sedi, je čas za prehod na športni del vozička.

Preberite si tudi: