Ideje za najlepše darilo ob rojstvu otroka

Rojstvo otroka je pomemben dogodek in velika sreča za vsako družino. Še preden se otrok rodi se sorodniki, znanci in prijatelji sprašujejo: kakšno darilo podariti za rojstvo otroka? Darila ob rojstvu so zelo različna, predvsem v zadnjem času pa so zelo priljubljena personalizirana darila ob rojstvu otroka. Morda pa imate v mislih nekaj popolnoma drugačnega? Ali pa še nimate ideje za darila ob rojstvu otroka?

Pravzaprav se darila ob rojstvu otroka ne dajo le otroku, temveč tudi njegovim staršem. Pri izbiri darila bodite pozorni na to, da niso le lepa, ampak uporabna in funkcionalna.

 Morda celo takšna, da olajšajo vsakdanjik mamici? Želite nekaj zelo posebnega, kar bo tudi lep spomin? Čeprav smo prepričani, da novorojenčku pravzaprav ne manjka nič in so zagotovo starši poskrbeli za vse potrebno, je običajno dajati darila za rojstvo otroka. 

Nakup darila je lahko zelo prijeten opravek, lahko pa je tudi težaven, predvsem, ker se moramo odločiti za darilo, ki bo koristno, varno, lepo in hkrati nepozabno. Torej, potrebujete ideje za darilo ob rojstvu otroka.

Raznolikost stvari za dojenčke zmede večino ljudi, zlasti tiste, ki še morda nimajo svojih otrok in tako resnično ne vedo, kaj kupiti. Kako torej vedeti kaj kupiti, pri tem pa ne prekoračiti proračuna?

Kje torej začeti?

Najlažja možnost je, da pokličete novopečeno mamico in neposredno vprašate, kaj njihovemu otroku oziroma njim manjka. Toda v tem primeru pogosto tvegate, da boste slišali “vse že imamo”, “hvala, nič ne potrebujemo” ali celo “ne vem”, ker ženska, ki je pravkar rodila morda nima dovolj časa za pogovor s sorodniki in znanci. Mogoče pa ste se odločili narediti prijetno presenečenje in ne boste povedali o svojih namenih. In potem še naprej iščemo unikatna darila ob rojstvu otroka.

Seveda ne želimo kupiti kar prve stvari, ki se nam ponudi ali nam pade na pamet. Iščemo izvirne ideje za darilo, kajti rojstvo je zagotovo najbolj vesel in vznemirljiv dogodek. Celih 9 mesecev je otrok živel v maminem trebuščku, zdaj pa je čas, da razišče svet in spozna vse člane svoje družine in ne samo družine, pač pa tudi prijatelje, sorodnike in vse tiste, ki so komaj čakali, da priveka na svet.

Naštejmo nekaj praktičnih in koristnih možnosti oziroma idej za darila ob rojstvu.

Mehka knjiga ali kartonka?

Dandanes so nam na voljo tako prikupne, hkrati pa poučne in zabavne kartonke ter mehke knjigice, da se jim je skoraj nemogoče upreti. Vselej odlično darilo.

Ročna lutka ali plišasta igrača bo ostala kot večen spomin?

Vsekakor zelo primerna izbira. Že od nekdaj novorojenčkom izbiramo mehke igrače, ki jih spremljajo še celo otroštvo. Še več, nekateri jih zelo radi prenašajo tudi na naslednje generacije. Na tiste, na katere se še posebej navežemo, Bog ne daj, da jo izgubimo, kaj ne? Ne predstavljamo si noči brez priljubljene mehke igračke.

Igrače za učenje oblik in otroške sestavljanke

Predvsem teh se starši zelo razveselijo. Ne samo, da so tako zabavne, hkrati so tudi poučne. Le česa boljšega si lahko želimo za naše najmlajše?

Zelo hitro nam na misel padejo oblačila za dojenčka.

Oblačila so vsekakor nujna in ne glede na količino, katero mamica že ima pripravljeno za novorojenčka, se bo zagotovo razveselila kakšnega posebnega kompletka.

Mogoče pa kar otroške pleničke?

Seveda je najbolj pomembno, da je darilo iz srca. V prvi vrsti, da smo nekaj podarili, za kar smo menili, da bo otroku ali mamici uporabno. In skorajda ni nepravilnega odgovora, vse dokler gre za izdelke, ki so uporabni za novorojenčke.

Spominske kartice za fotografiranje novorojenčka

Izbira, ki bo navdušila tudi najbolj zahtevne starše. Nekaj, kar bo večno ostalo na fotografijah novorojenčka.

Ali pa otroške odejice?

Te so seveda nujne in zelo uporabna otroška oprema. Tako prijetne na otip in mehke, da se dojenčki ne želijo ločiti od njih. Velikokrat služijo tudi kot ninica, brez katere otroci več ne zaspijo.

Personalizirana darila ob rojstvu

So darila, ki resnično ostanejo v spominu večno. Namreč, gre za izbiro, ki nikoli ne razočara in nad katero se navdušujejo mnogi. S pomočjo takšnih daril bomo enostavno lahko prenesli določena sporočila staršem in otroku. Le kaj lepšega bi si lahko zamislili? Veselje za starše in kasneje za otroka.

Zelo pomembno je, da ne podarimo nečesa, za kar so starši ali drugi sorodniki in prijatelji že vnaprej poskrbeli, še posebej ko gre za dražja darila. Tako, da mogoče preverimo pri starših, kaj potrebujejo? Vsekakor pa bi si želeli, da je darilo hkrati tudi presenečenje, mar ne?

Pomemben je seveda tudi spol otroka . Modra za fantke, roza za dekleta. Pravzaprav je ta stereotip že dolgo zastarel. Ideje za darila ob rojstvu fantka in ideje za darila ob rojstvu punčke so si zelo podobne. Otroci so oblečeni v vse barve mavrice in ne skrbijo za odtenke oblačil. Za darila se je najbolje držati nevtralne barvne sheme, embalažo pa lahko izberete le glede na spol otroka, saj bo takoj ustvarila praznično razpoloženje.

Če boste morali v bližnji prihodnosti kupiti darilo ob rojstvu, ne paničarite in se ne pustite zmesti v vsej raznolikosti blaga. Zdaj mogoče že veste, da morate pri izbiri darila za novorojenega otroka upoštevati številna pomembna pravila. Če jim boste sledili in to nalogo opravili z otroškim navdušenjem, boste uživali v nakupovanju. Izbrano darilo pa bo zagotovo uporabno.

Ne pozabite na majhno darilo za mamo: lahko je njen najljubši čaj, udobna spalna srajca za dojenje ali pomirjujoč gel za prhanje.