Kateri napihljiv jacuzzi izbrati?

Voda že od nekaj pomirja in deluje sproščujoče. In če ste nekdaj za sprostitev in dobro počutje mogli obiskati wellness center, dandanes temu ni več tako.

Vse pogosteje se pripomočki za dobro počutje znajdejo tudi doma, še posebej primer savna ali masažni bazen. Slednji so zaradi napredne tehnologije, cenovne dostopnosti in vseh prednosti, ki jih prinaša hidromasaža, zadnjih nekaj let še posebej priljubljeni. 

Zakaj je dobro imeti doma svoj jacuzzi?   

Le kdo bi se po napornem dnevu v službi branil razvajanja v jacuzziju? Bazen z masažno funkcijo dokazano sprošča napete mišice, lajša stres in bolečine, izboljšuje cirkulacijo in splošno počutje. Imeti doma svojo masažno kopel je veliko bolj priročno, zato jo boste uporabljali pogosteje, kar pomeni, da si boste večkrat privoščili trenutke zase in za sprostitev.

Ne samo, da je ob redni uporabi dolgoročno ugodnejša različica kot obisk spa centra, masažni bazen je tudi odlična priložnost za razvajanje v dvoje ali vrtno zabavo s prijatelji.

masažni bazen

Kakšen masažni bazen izbrati?

Prvo vprašanje je, ali izbrati fiksni ali prenosni masažni bazen. Prednost fiksnega je predvsem v njegovem dovršenem izgledu, kar pa se velikokrat odraža tudi v višji ceni.

Napihljiv jacuzzi je nekoliko ugodnejša izbira, ki med drugim nudi enako delovanje, ima pa tudi nekaj prednosti, na primer možnost prenosljivosti in pospravljanja v času neuporabe. Obe masažni kadi sta primerni tako za zunanjo kot notranjo uporabo. Pri fiksnih masažnih kadeh lahko izbirate še med samostoječimi in med vgradnimi, izbira katerih pa je odvisna od predvsem od razpoložljivega prostora.

Zakaj je napihljiv masažni bazen boljša odločitev?

Prednosti napihljivih masažnih bazenov je več. Prva izmed njih je možnost premikanja, v primeru da ga na enem mestu ne želite imeti dalj časa ali pa ga želite v zimskem času premakniti iz domačega okolja v počitniško hišico.

Druga prednost je tudi cena, saj so napihljivi masažni bazeni praviloma ugodnejši od fiksnih. Tako kot pri slednjih so tudi pri napihljivih na voljo različne velikosti in oblike. Prednost napihljivega masažnega bazena je tudi ta, da ga v času, ko ga ne uporabljate, lahko brez težav zložite in pospravite.

napihljiv bazen z masažno funkcijo Bestway
Vir: bestway.si

Napihljivi masažni bazeni Lay-Z-Spa®

Ko pride do izbire napihljivih masažnih bazenov, je izbira velika. Vendar to še ne pomeni, da so vsi masažni bazeni enako kakovostni. Slednja se kaže predvsem v izbiri trpežnih, kvalitetnih in trajnostnih materialov, moči vodne masaže, varčnosti ter številnih dodatnih funkcionalnostih.

Med najbolj priljubljenimi masažnimi bazeni so Lay-Z-Spa®, ki jih najdete na www.bestway.si. Njihova prednost je izjemno vzdržljiv in večplastni material, ki bolje zadržuje toploto; revolucionarna tehnologija, zaradi katere pozimi voda v ceveh ne zmrzne; časovnik, možnost upravljanja preko telefona, napredni sistem ogrevanja s termostatom, izolativnost in izjemna varčnost.

Pogosta vprašanja in odgovori

Ali je mogoče napihljiv jacuzzi uporabljati pozimi?

Čeprav so nekateri napihljivi jacuzziji primerni za uporabo v hladnejših mesecih, je priporočljivo preveriti specifikacije izdelka in morda uporabiti dodatno izolacijo.

Koliko časa traja, da napihljiv jacuzzi doseže želeno temperaturo?

To je odvisno od začetne temperature vode in moči grelnika, vendar večina modelov doseže želeno temperaturo v nekaj urah.

Ali so napihljivi jacuzziji trpežni in odporni na poškodbe?

Da, večina je izdelana iz robustnih materialov, kot je PVC, ki je odporen na praske in udarce.

Ali lahko napihljiv jacuzzi postavim na vsako površino?

Priporočljivo je postaviti jacuzzi na ravno in trdno površino. Večina modelov vključuje tudi dodatno zaščitno podlago.

Je napihljiv jacuzzi energijsko učinkovit?

Sodobni napihljivi jacuzziji so zasnovani tako, da so čim bolj energijsko učinkoviti, vendar je poraba energije odvisna tudi od temperature vode in zunanje temperature.

Ali je vzdrževanje napihljivega jacuzzija zahtevno?

Vzdrževanje napihljivega jacuzzija je običajno enostavno. Redno je potrebno menjavati vodo, čistiti filter in dodajati potrebne kemikalije.

Koliko oseb lahko hkrati uživa v napihljivem jacuzziju?

Kapaciteta se razlikuje glede na model, vendar večina napihljivih jacuzzijev sprejme med 2 in 8 oseb.

Zakaj bi se odločil za napihljiv jacuzzi in ne za klasičnega?

Napihljivi jacuzziji so običajno cenejši, prenosljivi in ne zahtevajo stalne montaže. Idealni so za tiste, ki želijo fleksibilnost ali nimajo stalnega prostora za klasični jacuzzi.