Graviart

Graviart Kozje

Na vzhodnem obrobju Slovenije, znanem po zdravilnih vodah in žlahtni vinski trti je steklarska obrt zaživela že pred stoletji. V njihovem družinskem podjetju se z graviranjem kristalnega stekla ukvarjajo že od leta 2004. Z ročnim in globokim brušenjem, obdelavo z malimi bakrenimi koleščki ter diamantnimi brusi iz stekla nastajajo umetnine, ki jih krasijo najrazličnejše slike, ornamenti in druge podobe.

Kontakt:

Tanja Valenčak s.p.

Kozje 183

3260 Kozje

Telefon: 03 80 90 531

E – mail: graviart@gmail.com

Domov

Marko Kostanjšek

Marko Kostanjšek

Marko Kostanjšek si pri svojem delu ne prizadeva le za lepo ovalno obliko izdelka, zanj je pomembna tudi barva lesa iz pestre palete naših gozdov in sadovnjakov. Ker je tako lepo pisan in žameten, najraje oblikuje orehov les. Za lesene sklede je pridobil certifikat art&craft Slovenija, najbolj pa je ponosen na kose masivnega pohištva.

Kontakt:

Ivica Milat s.p.

Zdraviliška cesta 24

3254 Podčetrtek

Telefon: 041 587 433

E – mail: marko.kostanjsek@gmail.com

https://www.facebook.com/ProdajnaGalerijaMk/

Društvo kmetic Ajda

Društvo kmetic Ajda

V Društvo kmetic Ajda so včlanjene gospe, katere poskrbijo, da recepti vseh njihovih dobrot gredo iz roda v rod in s tem ohranjamo tradicijo kulinarike. Društvo je zelo aktivno, vidite jih lahko na raznih sejmih pri nas in pa tudi drugod.

Kontakt:

Društvo kmetic Ajda

Obrtniška ulica 2

3240 Šmarje pri Jelšah

Telefon: 03 582 40 48

TD Kozje

TD Kozje

Vzhodni del Kozjanskega je zaznamovan z vinogradniškimi območji in sadovnjaki, kjer najdemo idilično gričevnato pokrajino poraščeno s trtami. Tu pridelujejo tudi odlično vinsko kapljico. Ta vinska pokrajina spada v slovenski VINORODNI OKOLIŠ ŠMARJE – VIRŠTANJ. Medtem pa je zahodni del Kozjanskega pretežno poraščen z bogatimi gozdovi, kjer najdemo predvsem bukev, pogost pa je tudi črni gaber, hrast in kostanj.

Kontakt:

TD Kozje

Kozje 37

3260 Kozje

Telefon: 031826259

E – mail: turizem.kozje@gmail.com

https://www.facebook.com/tdkozje/