Graviart

Graviart Kozje

Na vzhodnem obrobju Slovenije, znanem po zdravilnih vodah in žlahtni vinski trti je steklarska obrt zaživela že pred stoletji. V njihovem družinskem podjetju se z graviranjem kristalnega stekla ukvarjajo že od leta 2004. Z ročnim in globokim brušenjem, obdelavo z malimi bakrenimi koleščki ter diamantnimi brusi iz stekla nastajajo umetnine, ki jih krasijo najrazličnejše slike, ornamenti in druge podobe.

Kontakt:

Tanja Valenčak s.p.

Kozje 183

3260 Kozje

Telefon: 03 80 90 531

E – mail: graviart@gmail.com

Domov

Koča pri čarovnici

Dežela pravljic in domišljije

Dežela pravljic in domišljije se nahaja 5 km od Term Olimia in 1 km nad samostanom Olimje, v gozdičku. Ponovno boste spoznali Kekca, Bedanca, Krjavlja, Sneguljčico, Rdečo kapico in druge pravljične like. Ogledate si lahko galerijo spominkov izpred 100 let. Sprejemajo tudi napovedan obisk za večje skupine.

Kontakt:

Turizem in druge storitve, Goran Knežević

Olimje 104

3254 Podčetrtek

Telefon: 031 309 103

E – mail: info@carovnica.si

http://www.carovnica.si/koca-pri-carovnici

Marko Kostanjšek

Marko Kostanjšek

Marko Kostanjšek si pri svojem delu ne prizadeva le za lepo ovalno obliko izdelka, zanj je pomembna tudi barva lesa iz pestre palete naših gozdov in sadovnjakov. Ker je tako lepo pisan in žameten, najraje oblikuje orehov les. Za lesene sklede je pridobil certifikat art&craft Slovenija, najbolj pa je ponosen na kose masivnega pohištva.

Kontakt:

Ivica Milat s.p.

Zdraviliška cesta 24

3254 Podčetrtek

Telefon: 041 587 433

E – mail: marko.kostanjsek@gmail.com

https://www.facebook.com/ProdajnaGalerijaMk/

kozjanski-park

JZ Kozjanski park

Kozjanski park je eno najstarejših in največjih zavarovanih območij v Sloveniji in se nahaja 20km od Term Olimia. Praznik kozjanskega jabolka je tradicionalna in se vsako leto odvije drugi teden v oktobru že vse od leta 2000. Za obiskovalce organizirajo vodene oglede, organizirajo razne dogodke, festivale, možno pa se je tudi sprehoditi po njihovih peš poteh.

Kontakt:

Kozjanski Park

Podsreda 45

3257 Podsreda

Telefon: 03 800 71 00

E – mail: kozjanski-park@kp.gov.si

http://kozjanski-park.si/

TD Kozje

Turistično društvo Kozje

Kmečni oz. podeželski turizem je zelo povezan z naravo, predvsem znotraj Kozjanskega parka in bližnjih Term Olimia pa se najdejo številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa, medičarstvo, zeliščarstvo, vinotoč, turistične vinske ceste, pohodništvo… Kozjanci so zelo ponosni na svoje korenine in svoje zgodbe z veseljem delijo z vsemi, ki jih pridejo obiskat.

Kontakt:

Turistično društvo Kozje

p.p. 16

3260 Kozje

Telefon: 051 641 232

E – mail: mvalencak@gmail.com

https://www.facebook.com/tdkozje/

štajerski val

Radio Štajerski val

Radio Štajerski val je najstarejši regionalni radio v Sloveniji, ki v etru odmeva že od leta 1953. V programu najdejo prostor ljudje in dogodki iz krajev, kjer je radio doma in ki jih drugi mediji prepogosto zaobidejo. Radio Štajerski val je najpomembnejši regionalni informativni medij v svojem domicilnem okolju JV Štajerske; novinarska ekipa vsakodnevno spremlja in poroča o dogajanju v regiji, ki obsega območje skoraj 20 občin.

Kontakt:

Radio Štajerski val d.o.o.

Drofenikova ulica 1

3230 Šentjur

Telefon: 03 817 12 10

E – mail: info@stajerskival.si

http://www.stajerskival.si/

Steklarna Rogaška

Steklarna Rogaška

Steklarna Rogaška d.o.o. je eden izmed vodilnih proizvajalcev kristalnih izdelkov na svetu, blagovno znamko Rogaška pa na svojem področju uvrščamo na najvišji nivo, tako s ceno, kakovostjo kot tudi inovativnostjo v obliki. STEKLARNA ROGAŠKA d.o.o. in blagovna znamka Rogaška sta del portfelja korporacije FISKARS. V Steklarni Rogaška se zavedajo, da ne oblikujejo vsakdanjih predmetov. Oblikujejo ravnovesje med funkcionalnostjo in estetiko. Z vsakim njihovim izdelkom si drznejo vplivati in delno oblikovati tudi občutke uporabnika. Zavedajo se moči lepote, ki jo ima kristal, zato ga namenjajo ljudem, ki cenijo plemenitost duha, znanje, kulturo in umetnost.

Kontakt:

STEKLARNA ROGAŠKA d.o.o.

Ulica talcev 1

3250 Rogaška Slatina

Telefon: 03 818 01 70

E – mail: info.rogaska@fiskars.com

http://www.steklarna-rogaska.si/