Rustika

Rustika – Svet vrhunskih okusov

Za blagovno znamko Rustika stoji ekipa sodelavcev, ki jih je pred leti združila želja in prepričanje, da lahko tudi v Sloveniji izdelajo nekaj drugačnega, izvirnega, vrhunskega. Rustika je kmalu postala zbirališče zagnanih ljubiteljev in poznavalcev vrhunskih okusov, ki so si zadali nalogo, da slovenskemu kupcu ponudijo nekaj, kar bo sad domačega znanja in delo domačih rok.

Kontakt:

Hiša čokolade Rustika

Šmartinska cesta 152 g

1000 Ljubljana

Telefon: telefon: 05 993 57 32

E – mail: cokoladnica_lj@rustika.eu

http://www.rustika.si/

Dolce Amore

Dolce Amore

Čokoladnica Dolce Amore ustvarja neverjetne okuse, ki se prelivajo s čokolado vrhunske kvalitete. Poskusite in svet čokolade se vam bo obrnil na glavo.

Kontakt:

LPK d.o.o. Komenda

Mlaka 4

1218 Komenda

Telefon: 01 834 10 15

E – mail: tera.rd@siol.net

http://dolceamore.si/

Božnar čebelarstvo

Hiša medu Božnar, Polhov Gradec

Imajo dolgoletne izkušnje s področja pridelave in predelave čebeljih pridelkov. . Trudijo se, da kupcem ponudijo najkvalitetnejše izdelke. Ne pozabljajo pa tudi na način ponudbe, kajti dober izdelek zasluži, da ga prodajamo tudi v lepi in kvalitetni embalaži. Njihove izdelke lahko kupite v bolje založenih trgovinah po Sloveniji ali pri njih v Polhovem Gradcu.

Božnar čebelarstvo d.o.o.

Polhov Gradec 72

1355 Polhov Gradec

Telefon: 01 364 00 20

E – mail: info@boznar.si

http://www.boznar.si/

Passero

Passero podeželska čokoladnica

Podeželska čokoladnica bogati domačijo Passero z novo zgradbo. Zapisana je v čokoladnih tablicah in pralinejih. Kakovostno čokolado, skrbno pridelane domače sestavine in domišljijo mešajo s strastjo. Iz včerajšnjih izkušenj in današnjega navdiha ustvarjajo nova doživetja.

Kontakt:

Posestvo Lipič – Passero

Tešanovci 24

9226 Moravske Toplice

Telefon: 051 357 170

E – mail: info@passero.si

http://www.passero.si/

Lucifer d.o.o.

Lucifer Chocolate

Lucifer Chocolate čokoladnica je kraj, kjer vsak dan zadiši po sveži čokoladi. Posebnost njihovih izdelkov tvorita originalnost okusov in oblikovno dovršena embalaža. Skrivnost čokolade Lucifer se skriva v najkakovostnejšem kakavu in sestavinah, ki jih dodajo za pridobitev bogatih okusov. Posebnost izdelkov Lucifer je tudi skrbno izdelana in oblikovno dovršena embalaža, ročno delo, konstantno izpopolnjevanje in izobraževanje, originalnost okusov ter osebna nota ustvarjalca.

Kontakt:

Čokoladnica Lucifer

Šaleška cesta 19a

3320 Velenje

Telefon: 031 717 913

E – mail: choco@lucifer-chocolate.si

http://www.lucifer-chocolate.si/si/

Turistično društvo Bohinj

Turistično društvo Bohinj

Turistično društvo Bohinj v svoji sedanji obliki že od leta 1947 spremlja in uokvirja turistične dejavnosti v Bohinju. Društvo ima 553 članov, s katerimi se trudijo za urejenost in boljšo prepoznavnost Bohinja ter njegove ponudbe doma in po svetu. V naslednjih letih nameravajo veliko truda in znanja vložiti v posodobitev oglaševanja in posredovanja turističnih namestitev, organizacijo prireditev in urejanje turističnega kraja.

Kontakt:

TD Bohinj

Ribičev Laz 48

4265 Bohinjsko jezero

Telefon: 04 574 60 10

E – mail: info@bohinj-info.com

http://www.bohinj-info.com/

Iridis Sweets

Iridis Sweets

Življenje nam tke posebne zgodbe, v katerih začutimo nove priložnosti. Sploh če se zgodba navezuje na skušnjavo, ki te privlači in v kateri uživaš že celo življenje. Tako so v podjetju IRIDIS d.o.o. razširili svoje ustvarjanje s proizvodnjo čokolade. Odločili so se za proizvodnjo BIO čokolade, za katero so v mesecu juniju 2015 tudi pridobili BIO certifikat.

Kontakt:

Irisis glass d.o.o.

Proseniško 115

3230 Šentjur

Telefon: 041 743 796

E – mail: info@iridis-glass.com

http://iridis-glass.com/

La chocolate

Čokoladnica La Chocolate

Čokoladnica La Chocolate slovi po vrhunski belgijski čokoladi in najbolj pestri ponudbi najrazličnejših pralin. Bonboniere La Chocolate so znane po okrogli obliki, barvitosti in okusnosti pralin. Čokoladnica La Chocolate je pravi čokoladni svet v katerem najdete čudovite kombinacije okusov s čokolado.

Kontakt:

DROP SHOP d. o. o.

Mrharjeva 8

1210 Ljubljana

Telefon: 041 463 019

E – mail: info@lachocolate.si

http://lachocolate.si/

Slaščičarna Rampre

Slaščičarna Rampre

V ponudbi imajo peko domačega, dnevno svežega peciva in tortic ter za posebne priložnosti po predhodnem naročilu. Na njihovem naslovu lahko dnevno kupite kosovno pecivo različnih okusov. Sprejemajo tudi naročila za torte različnih priložnosti, velikosti in okusov. Ponujajo več kot 25 različnih okusov, lahko tudi združijo 2 okusa v eni torti, delajo tudi vse oblike.

Kontakt:

Slaščičarna Rampre

Ipavčeva 10a

2000 Maribor

Telefon: 041 559 740

E – mail: rampretorte@gmail.com

http://slascicarna.eu/

Čokoladnica Plešec

Čokoladnica Plešec

Čokoladnica Plešec s svojimi pekarskimi in čokoladnimi izdelki že več kot 50 let navdušuje tako staro kot mlado. Vsi izdelki iz čokoladnice so povsem naravni in brez konzervansov. Čokoladnica se ponaša z vrhunskimi čokoladnimi idejami, v najrazličnejših oblikah, 3D čokoladnimi figurami in še marsičem.

Kontakt:

Pekarna in čokoladnica Plešec

Depala vas 4a

1230 Domžale

Telefon: 041 687 968

E – mail: pekarna.plesec@siol.net

http://www.pekarna-plesec.si/

chocome

chocoMe

Podjetje chocoMe je bilo ustanovljeno s tem namenom, da se ustvari popolno čokolado. Ker za vsakega ljubitelja čokolade le ta pomeni nekaj drugačnega, chocoMe lahko ustvari več kot 60 milijonov različnih variant tablične čokolade. Za izdelavo čokolade podjetje uporablja sestavine z najvišjimi kakovosti in, v nasprotju z sodobnimi proizvodnimi procesi, vsaka njihova čokolada je ročno pripravljena in ročno pakirana.

Kontakt:

UNIS posredništvo d.o.o.

Gaberje Marof 1

9220 Lendava

Telefon: 040 708 742

E – mail: chocome@chocome.si

http://www.chocome.si/

Ekod

Ekod d.o.o. PE. Pekarna pod Gradom

V njihovi pekarni lahko najdemo sladke dobrote, kot so domače torte, slaščice..

Kontakt:

EKOD d.o.o.

Vrenska gorca 16

3255 Buče

Telefon: 051 311 416

E – mail: info@ekod.si

https://www.facebook.com/pekarna.pod.gradom

Trunk

Intermak d.o.o.

V ponudbi imajo slaščice različnih okusov, točen sladoled…

Kontakt:

INTER MAK d.o.o.

Imeno 73

3254 Podčetrtek

Telefon: 041 614 494

E – mail: darija.straus@gmail.com

https://www.facebook.com/kavarna.trunk

SŠGT Celje

SŠGT Celje

So srednja poklicna in strokovna šola, ki izobražuje, vzgaja in ustvarja že od leta 1960. Močno so vraščeni v domače okolje, a ne pozabljajo na mednarodna sodelovanja. Sodobni so, ker sledijo izzivom digitalne dobe, spremembam v sprejemanju znanja, premikom v družbeni klimi.

Kontakt:

Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje

Kosovelova ulica 2

3000 Celje

Telefon: 03 42 55 450

E – mail: info@ssgt.si

http://www.ssgt.si/

San Churro

Sam Churros

Churros je preprosta španska jed, ki bo prav vsakemu vzburila vonj in brbončice. Privabi namreč z aromo sladkobe, cimeta in vonja po polivki, v katerega lahko pomakamo. Churros je sploh prvi ponudnik churrosov, te jedi, ki je obnorela svet, v Sloveniji.

Kontakt:

Vinel d.o.o.

Dunajska cesta 49

1000 Ljubljana

Telefon: 040621611

E – mail: samchurros.slo@gmail.com

Čokoladnica Olimje

Čokoladnica Olimje – Syncerus

Čokoladni butik se nahaja v vasici Olimje, za minoritskim samostanom. Proizvodnja poteka ročno, kar pomeni, da je vsaka čokolada v tablici, pralineji, tartufi, griotti, oblito sadje, dražeji,..obdelano vsaj štirikrat. Delo s čokolado je zelo zahtevno in za končni rezultat je potrebno veliko potrpežljivosti.

Kontakt:

Syncerus d.o.o.

Olimje 61

3254 Podčetrtek

Telefon: 03 810 90 36

E – mail: info@syncerus.si

http://cokoladnica-olimje.si/

Rajska ptica

Čokoladnica Rajska ptica

Čokoladnica Rajska ptica je družinsko podjetje, ki prihaja iz Anglije in proizvaja prvovrstne čokolade. Za njihovo izdelavo skrbi vrhunski chocolatier Sam Osmanchevich, ki je svoje znanje pridobival v Angliji in Belgiji. Rajska Ptica je svoja vrata odprla julija 2005. Vsaka ČOKOLADA izdelana v čokoladnici je svojevrstna umetnina, ročno izdelana in iz naravnih sestavin.

Kontakt:

Čokoladnica d.o.o.

Brnčičeva 13

1231 Ljubljana, Črnuče

Telefon: 01 620 98 51

E – mail: info@cokoladnica.si

http://cokoladnica.si/rajska_ptica/

Lizin vrt

Lizin vrt

Lastnik je delal veliko različnih dejavnosti, ampak na koncu je pristal v kuhinji in mešal sladke pregrehe. Teta Liza je bila njegova soseda, ki ga je naučila vozit kolo in ga razvajala s čokoladnimi dobrotami. Ta spomin je ostal v njem tako živ, da je po dolgih letih prodal ves njegov prejšnji posel in se posvetil tortam. Na začetku jih je pekel in dodajal beli sladkor. Neke noči se je zbudil in začel razmišljati o zdravi prehrani in o škodljivosti belega sladkorja. Šel je v trgovine z zdravo prehrano in toliko časa mešal in razvijak, da so nastale zdrave presne sladice.

Kontakt:

Lizin vrt d.o.o.

Vodnikova cesta 272

1000 Ljubljana

Telefon: 040 860 145

E – mail: info.lizinvrt@gmail.com

http://lizinvrt.com/