Iridis Sweets

Iridis Sweets

Življenje nam tke posebne zgodbe, v katerih začutimo nove priložnosti. Sploh če se zgodba navezuje na skušnjavo, ki te privlači in v kateri uživaš že celo življenje. Tako so v podjetju IRIDIS d.o.o. razširili svoje ustvarjanje s proizvodnjo čokolade. Odločili so se za proizvodnjo BIO čokolade, za katero so v mesecu juniju 2015 tudi pridobili BIO certifikat.

Kontakt:

Irisis d.o.o.

Proseniško 115

3230 Šentjur

Telefon: 041 743 796

E – mail: info@iridis-sweets.com

cokoladne-bonbonjere02_velika

Hiša trt, vina in čokolade, Kunej Aleš s.p.

V Hiši trt, vina in čokolade izhajajo iz družinske tradicije vinogradništva in vinarstva, ki sega v konec 19. stoletja. Temelje sedanje domačije je postavil Anton Kunej, ki je hkrati zasejal med mlajše generacije tudi spoštljivost in ljubezen do vinogradništva in kmečkega dela ter postavil zgled dobrega gospodarja.

Kontakt:

Hiša trt, vina in čokolade, proizvodnja in prodaja, Kunej Aleš s.p.

Cesta prvih borcev 40

8280 Brestanica

Telefon: 031 337 526

E -mail: ales@kunej.com

http://www.kunej.com/

Ekološka kmetija Kukovičič

Ekološka kmetija Kukovičič

Kmetija Kukovičič leži ob reki Bistrici v kraju Podsreda. V idilični naravi ob žuborenju vode boste našli našo kmetijo, kjer na ekološki način pridelujejo žita, koruzo, zelenjavo, sadje, zdravilna in začimbna zelišča. Gostje in obiskovalci si lahko ogledajo delovanje starega mlina na kamne, ki ga poganja voda, ter prisluhnejo gospodarju, ki jim predstavi pot od zrnja do kruha.

Kontakt:

Ekološka kmetija Kukovičič

Podsreda 3a

3257 Podsreda

Telefon: 031 288 170

E – mail: maja.kukovicic@gmail.com

https://www.facebook.com/KukovicicevMlin/

La chocolate

La Chocolate

Čokoladnica La Chocolate slovi po vrhunski belgijski čokoladi in najbolj pestri ponudbi najrazličnejših pralin. Bonboniere La Chocolate so znane po okrogli obliki, barvitosti in okusnosti pralin. Čokoladnica La Chocolate je pravi čokoladni svet v katerem najdete čudovite kombinacije okusov s čokolado.

Kontakt:

Drop Shop d.o.o.

Mrharjeva ulica 8

1210 Ljubljana

Telefon: 01 516 15 89

E – mail: info@drop-shop.si

http://lachocolate.si/

Rustika

Čokoladnica Rustika

Njihova zgodba so drobni trenutki, ki polepšajo dan; drobni užitki, ki sestavljajo življenje; drobna zadovoljstva za velike ustvarjalne korake; vrhunski okusi za popolne užitke. Prednost dajo sestavinam slovenskega porekla, izdelke imajo narejene le iz osnovnih sestavin brez že pripravljenih industrijskih polizdelkov.

Kontakt:

Letras d.o.o.

Trubarjeva 44

1000 Ljubljana

Telefon: 01 430 17 94

E – mail: info@rustika.eu

https://www.rustika.si/

Turistično društvo Bohinj

Turistično društvo Bohinj

Turistično društvo Bohinj v svoji sedanji obliki že od leta 1947 spremlja in uokvirja turistične dejavnosti v Bohinju. Društvo ima 553 članov, s katerimi se trudijo za urejenost in boljšo prepoznavnost Bohinja ter njegove ponudbe doma in po svetu. V naslednjih letih nameravajo veliko truda in znanja vložiti v posodobitev oglaševanja in posredovanja turističnih namestitev, organizacijo prireditev in urejanje turističnega kraja.

Kontakt:

TD Bohinj

Ribičev Laz 48

4265 Bohinjsko jezero

Telefon: 04 574 60 10

E – mail: info@bohinj-info.com

http://www.bohinj-info.com/

Čokoladnica Plešec

Čokoladnica Plešec

Čokoladnica Plešec s svojimi pekarskimi in čokoladnimi izdelki že več kot 50 let navdušuje tako staro kot mlado. Vsi izdelki iz čokoladnice so povsem naravni in brez konzervansov. Čokoladnica se ponaša z vrhunskimi čokoladnimi idejami, v najrazličnejših oblikah, 3D čokoladnimi figurami in še marsičem.

Kontakt:

Pekarna in čokoladnica Plešec, Boštjan Plešec s.p.

Depala vas 4a

1230 Domžale

Telefon: 01 724 13 18

E – mail: pekarna.plesec@siol.net

http://www.pekarna-plesec.si/

Gaia slaščice

Gaia slaščice

Lastnica uspešne slaščičarne Gaia, je od nekdaj rada pekla in ustvarjala. Odločila se je, da se strokovno izobrazi in tako je postala slaščičarka. Veliko znanja je odnesla iz zunanje prakse, kjer ji je mentor Matjaž zaupal vsa dela, od peke piškotov do sodelovanja pri poročnih tortah.  Zaradi želje po neprestanem izpopolnjevanju in odkrivanju novih okusov in tehnik, se je seznanila tudi s francoskimi slaščicami in sladoledom. Sodelovala je tudi z odličnim slaščičarjem Blažem Drobnakom, ki je izpopolnil njeno znanje; ne samo v slaščičarstvu, ampak tudi na področju vodenja slaščičarne.

Kontakt:

Nika Kolman s.p.

Naselje Slavka Černeta 14

4280 Kranjska Gora

Telefon: 070 761 619

E – mail: info@gaia-slascice.si

http://www.gaia-slascice.si/

Slaščičarna Rampre

Slaščičarna Rampre

V ponudbi imajo peko domačega, dnevno svežega peciva in tortic ter za posebne priložnosti po predhodnem naročilu. Na njihovem naslovu lahko dnevno kupite kosovno pecivo različnih okusov. Sprejemajo tudi naročila za torte različnih priložnosti, velikosti in okusov. Ponujajo več kot 25 različnih okusov, lahko tudi združijo 2 okusa v eni torti, delajo tudi vse oblike.

Kontakt:

Slaščičarna Rampre

Ipavčeva 10a

2000 Maribor

Telefon: 041 559 740

E – mail: rampretorte@gmail.com

http://slascicarna.eu/

Martisan čokolada

Martisan čokolada

Martisan Chocolate je blagovna znamka čokoladnih tablic, pralinejev, piškotov in čokoladnega sadja, ki jih ročno izdeluje Marta Gašperlin iz Ljubnega na Gorenjskem. Piškoti čokoladni srčki z mandlji so bili prvi izdelek, ki ga je sama razvila. Za peko piškotov je opravila zakonsko zahtevano nacionalno poklicno kvalifikacijo. Lahko bi pekla tudi druge sladice, a prednost daje dobrotam, ki vsebujejo vsaj 50 odstotkov čokolade. Ohraniti želi visoko raven kakovosti svojih dobrot in povečati prepoznavnost znamke Martisan Chocolate.

Kontakt:

Martisan čokolada, Marta Gašperlin, s. p.

Ljubno 111a

4244 Podnart

Telefon: 040 508 931

E – mail: cokolada@martisan.si

http://www.martisan.si/

Gorazd Potočnik

Gorazdova Slaščičarna

Njegovo glavno vodilo je, da si pri ustvarjanju sladic svoboden v mislih, besedah in dejanjih – kot je zapisano v bibliji. Kajti le tako bodo sladice lahko zrcalo vaših misli in misli se bodo projektirale preko rok na desertni krožnik. To je nekaj najlepšega kar se vam lahko zgodi, kajti osrečiti nekoga s sladico je nekaj najlepšega. Zato osrečuje in poučuje tudi druge, da osrečijo svoje goste z zadnjo jedjo na meniju: Naj bo le ta najboljša!

Kontakt:

Gorazd Potočnik

Dragočajna 5

1216 Smlednik

Telefon: 041 900 637

https://www.facebook.com/Gorazdova-sla%C5%A1%C4%8Di%C4%8Darna-277875189071926/

Ekod

Ekod d.o.o. PE. Pekarna pod Gradom

V njihovi pekarni lahko najdemo sladke dobrote, kot so domače torte, slaščice..

Kontakt:

EKOD d.o.o.

Vrenska gorca 16

3255 Buče

Telefon: 051 311 416

E – mail: info@ekod.si

https://www.facebook.com/pekarna.pod.gradom

Trunk

Intermak d.o.o.

V ponudbi imajo slaščice različnih okusov, točen sladoled…

Kontakt:

INTER MAK d.o.o.

Imeno 73

3254 Podčetrtek

Telefon: 041 614 494

E – mail: darija.straus@gmail.com

https://www.facebook.com/kavarna.trunk

SŠGT Celje

SŠGT Celje

So srednja poklicna in strokovna šola, ki izobražuje, vzgaja in ustvarja že od leta 1960. Močno so vraščeni v domače okolje, a ne pozabljajo na mednarodna sodelovanja. Sodobni so, ker sledijo izzivom digitalne dobe, spremembam v sprejemanju znanja, premikom v družbeni klimi.

Kontakt:

Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje

Kosovelova ulica 2

3000 Celje

Telefon: 03 42 55 450

E – mail: info@ssgt.si

http://www.ssgt.si/

Medena razvada

Medena razvada

Je znamka za vse sladokusce in ljubitelje medenih dobrot. Poleg različnih vrst medu in medenega likerja lastne proizvodnje, vas bo med začaral tudi v drugih oblikah. Med z dodatki, s čokolado, medene praline in druge.

Kontakt:

Suzi d.o.o.

Vinarje 24

2000 Maribor

Telefon: 041 474 897

E – mail: info@medena-razvada.si

http://www.medena-razvada.si/

Čokoladnica Olimje

Čokoladnica Olimje – Syncerus

Čokoladni butik se nahaja v vasici Olimje, za minoritskim samostanom. Proizvodnja poteka ročno, kar pomeni, da je vsaka čokolada v tablici, pralineji, tartufi, griotti, oblito sadje, dražeji,..obdelano vsaj štirikrat. Delo s čokolado je zelo zahtevno in za končni rezultat je potrebno veliko potrpežljivosti.

Kontakt:

Syncerus d.o.o.

Olimje 61

3254 Podčetrtek

Telefon: 03 810 90 36

E – mail: info@syncerus.si

http://cokoladnica-olimje.si/

Passero

Passero – Podeželska čokoladnica

Podeželska čokoladnica bogati domačijo Passero z novo zgodbo. Zapisana je v čokoladnih tablicah in pralinejih. Kakovostno čokolado, skrbno pridelane domače sestavine in domišljijo mešajo s strastjo. Iz včerajšnjih izkušenj in današnjega navdiha ustvarjajo nova doživetja.

Kontakt:

Povoli d.o.o.

Tešanovci 24

9226 Moravske Toplice

Telefon: 041 970 244

E – mail: info@passero.si

http://www.passero.si/

Twister

Twister ice cream rolls

Na Festivalu vina in čokolade se bodo predstavili tudi Twister ice cream rolls iz Ljubljane. Maj je mesec s katerim se počasi prične poletje, kadar ob toplih dneh zapaše enkraten sladoled. Pred vašimi očmi bodo naredili sladoled po vašem okusu, hkrati boste pa uživali ob ogledu priprave le tega.

Kontakt:

Twister ice cream rolls

Ljubljana

Telefon: 031 726 058

https://www.facebook.com/Twister-ice-cream-rolls-223932918063685/

Karim

Atelier Karim

Atelier je vrhunec skoraj tridestih let ukvarjanja s kulinariko. Leta učenja, kuhanja, svetovanja, mentorstva in ustvarjanja. Vedno znova je začuden, kako lahko osnovna potreba po prehranjevanju preraste v prelepe kreacije, bodisi v prestižnih restavracijah bodisi na uličnih stojnicah po vsem svetu. Hrana nam pomaga pri komuniciranju, povezovanju, širjenju obzorij… Izdelujejo res slastne macaronse, torte in ostale dobrote iz prvovrstnih sestavin.

Kontakt:

Kulinarika. Karim Merdjadi s.p.

Ul. Tuga Vidmarja 06

4000 Kranj

Telefon: 03 829 70 00

E – mail: info@atelierkarim.com

http://atelierkarim.com/index.html

Terme Olimia

Terme Olimia

V Termah Olimia si prizadevajo, da bi vas nahranili in poživili s polno močjo narave. Zato sledijo načelom zdrave priprave hrane. Jedi, označene s simbolom jabolka, so pripravljene na način, ki ohranja najboljše razmerje med kalorično vrednostjo hrane in bogastvom v njej prisotnih hranil. Lipa po novem pod eno streho združuje kavarno, pivnico ter restavracijo. Na svoj račun bodo tako prišli sladokusci, ljubitelji kave, ljubitelji tako imenovanega barskega “finger fooda”, pivopivci in pa tudi zahtevnejši gurmani.

Kontakt:

Terme Olimia d.d.

Zdraviliška cesta 24

3254 Podčetrtek

Telefon: 040 172 775

E – mail: info@terme-olimia.com

http://www.terme-olimia.com/

Lucifer Chocolate

Lucifer Chocolate

Začetki blagovne znamke Lucifer Chocolate segajo v leto 2007. Ideja o čokoladi je zrasla iz kuharskih spretnosti ter igranja s čokolado in sladicami, ki jih je doma za družino izdeloval idejni vodja in lastnik podjetja Lučo. Odličnost in originalnost izdelkov sta se hitro razširili med ljudmi, saj je čokolada postala tako osebno kot poslovno darilo za znance in poslovne partnerje. Zanimanje je hitro raslo, z njim potreba po večji in zmogljivejši proizvodnji, zato se je leta 2009 Lucifer preselil v večje prostore, kjer se je poleg čokoladnice odprla tudi kavarnica s prodajo izdelkov.

Kontakt:

Luci d.o.o.

Šaleška cesta 19a

3320 Velenje

Telefon: 03 588 30 80

E – mail: choco@luci-chocolate.si

Waffle to go1

Waffle to go

So družinsko podjetje, ki se ukvarja s peko vafljev. Vaflje pripravljajo sami po lastnem receptu, različnih oblik in okusov. Vabijo vas, da jih obiščete na sejmu, jim pišete ali pa jih preprosto pokličite.

Kontakt:

Waffle to go, Andrej Vukšinič s.p.

Telefon: 040 457 993

E – mail: avuksinic@gmail.com

https://www.facebook.com/Waffle-to-go-843624412392319/

Westmalle_Trappist_Dubbel_1024x1024

Pivotoč

Podjetje Pivotoč je slovensko podjetje specializirano za uvoz in distribucijo vrhunskih craft piv. V slovenkem prostoru so poznani kot največji uvozniki belgijskih piv, v letu 2017 pa so v svoj portfolio dodali še odlično nemško pivovarno Franziskaner in Weihenstephan. Na Festivalu se bodo predstavili z čokoladnim pivom.

Kontakt:

DISTRIBUCIJA BELGIJSKIH in NEMŠKIH PIV

Telefon: 031 673 487

E – mail: info@pivotoc.si

https://www.pivotoc.si/